Algemene voorwaarden ICT-projecten vernieuwd

Zo ontwijk je de rode stropdas-discussie bij digitalisering

Voor managers die ICT-projecten aansturen is er goed nieuws. Want NLdigital publiceert nieuwe algemene voorwaarden die iedereen mag gebruiken. Oorspronkelijk zijn deze bestemd voor ICT-bedrijven maar andere organisaties kunnen er net zoveel voordeel van hebben. Volgens eigen zeggen zijn de algemene voorwaarden de standaard in de markt en zijn deze volledig up-to-date met de laatste wet- en regelgeving.

Opvallende wijziging

De meest opvallende wijziging is dat standaardclausules voor verwerkingen zijn opgenomen. Dit is gedaan in verband met de invoering van de Avg. Daarnaast is in deze voorwaarden meer aandacht voor beveiliging van ICT, is het onderdeel over agile werken uitgebreid en zijn de clausules over SaaS-diensten uitgebreid en up-to-date gebracht. De onderdelen over dienstverlening, informatie delen en meewerkafspraken zijn gemoderniseerd. Verder zijn de algemene voorwaarden op diverse plekken aangepast aan ontwikkelingen op zowel technisch als juridisch vlak.

Opvragen

De nieuwe voorwaarden zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels. Daardoor kun je in zowel binnen- als buitenland overeenkomsten sluiten op basis van deze voorwaarden. Er zijn wel kosten aan verbonden: €125,- exclusief BTW . Je bestelt ze op de website van NL Digital.

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →