De top 10 technologietrends voor 2023

Onderzoeksbureau Gartner publiceert een interessante lijst met de belangrijkste technologietrends die je volgens het bureau zeker verder moet onderzoeken. De overkoepelende trend daarbij is duurzaamheid, inderdaad ook in de technologie. Organisaties moeten een nieuwe zogenaamde “sustainable technology framework” ontwikkelen.

Nieuw en bestaand

Van de overige 9 trends zullen sommigen bekend voorkomen, maar er is ook veel nieuws. Gartner maakt daarom een verdeling en trends op het gebied van pionieren, optimaliseren en schalen. Dit zijn ze:

  1. Metaverse
  2. Super apps
  3. Adaptive AI
  4. Digital Immune System
  5. Applied Observability
  6. AI Trust, Risk and Security Management
  7. Industry Cloud Platforms
  8. Platform Engineering
  9. Wireless Value Realization

Waarde

Het is goed om deze trends in de gaten te houden en te onderzoeken wat je ermee kunt. Gartner heeft doorgaans een goed gevoel voor welke technologie eraan komt en waar de industrie op inzet. Door er rekening mee te houden, zie je al van verre aankomen wat er op je afkomt. Doe er je voordeel mee door te bedenken wat je met deze technologische veranderingen kunt en voor welke problemen zij oplossingen kunnen bieden.

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →