Noord-Holland koploper van introductie sleuteltechnologieën

Noord-Holland koploper van introductie sleuteltechnologieën

Nederland telt veel innovatieve organisaties. Het verschilt echter per provincie hoe innovatief die organisaties zijn. Want wat blijkt? In het onderzoek “Een blik op het Nederlandse innovatielandschap” lezen we dat Noord-Holland koploper is bij de introductie van zogenaamde sleuteltechnologieën.

Meer innovatie

De resultaten van de Innovatiemonitor zijn verzameld door SEO Economisch Onderzoek in opdracht van de Universiteit van Amsterdam. De samenstellers van het rapport verstaan onder sleuteltechnologieën onder meer robotica, internet der dingen, kunstmatige intelligentie, big data en 3D-printing. Daarin scoren Noord-Hollandse organisaties het hoogst. Op zich is dat geen vreemde constatering aangezien zich meer tech-organisaties in deze provincie bevinden dan in andere provincies..

Relatieve score

De respondenten is gevraagd in hoeverre hun in organisatie in Nederland vooroploopt met het introduceren van nieuwe toepassingen in verschillende sleuteltechnologieën. De staafdiagram geeft de score op elke sleuteltechnologie per regio ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Bij een hoger percentage zijn de organisaties in de regio relatief vooruitstrevend op deze sleuteltechnologie. Het gehele rapport met alle resultaten en conclusies is te downloaden op de website van SEO Amsterdam.

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →