Inspiratie: 5 winnaars van World Food Program Innovation Awards

HungerMapLIVE

Het United Nations World Food Programme (WFP) Innovation Accelerator zoekt, ondersteunt en schaalt hoogwaardige innovaties in de strijd tegen honger. Via haar Innovation Accelerator maakt WFP gebruik van digitale innovatie – zoals mobiele technologie, kunstmatige intelligentie, big data en blockchain – en nieuwe bedrijfsmodellen om de manier waarop we in de hele wereld omgaan met kwetsbare doelgroepen te veranderen.

WFP heeft in 2015 de Innovation Accelerator gelanceerd om nieuwe oplossingen te testen en veelbelovende innovaties op te schalen om Zero Hunger te bereiken. In slechts vijf jaar tijd heeft zij meer dan 60 projecten over de hele wereld ondersteund, met 11 innovaties die zijn opgeschaald naar 1,4 miljoen mensen in 2019.

Award winnaars

Afgelopen jaar organiseerde de WFP een award voor de meeste innovatieve aanpakken en prestaties. Welke dat zijn?
1. She Can: Microloans for mothers
2. Retail-in-a-Box: Pop-up shops for communities in need
3. Drones to the rescue in Mozambique
4. School Connect: Digitizing school feeding data in Burundi
5. HungerMapLIVE

Innovatie heeft niet altijd te maken met nieuwe winstgevende producten of diensten. Het hebben van een “cause” biedt al voldoende inspiratie om de wereld een stuk beter en innovatiever te maken. Bekijk de video voor een impressie van de innovatieve prijswinnaars.

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →