Innovatie? Op de Noordzee gaat het gebeuren

Innovatie? Op de Noordzee gaat het gebeuren

Volgens TNO gaat het allemaal gebeuren op onze eigen Noordzee. Het door haar geïnitieerde programma North Sea Energy onderzoekt met ruim 30 organisaties hoe het potentieel van de Noordzee met een integrale aanpak benut kan worden voor een klimaatneutraal energiesysteem. Het programma onderzoekt de voordelen van slimme koppelingen tussen de verschillende energiefuncties op de Noordzee. En dat levert veel nieuwe mogelijkheden op voor innovatie. Vissers aan de kant, we komen eraan.

Broedplaats van innovaties

“Als we de Noordzee slim willen inrichten voor een duurzame energievoorziening moeten alle belanghebbenden de handen ineen slaan,” zegt TNO-expert René Peters in een interview op de website van TNO. Hij wordt bijgevallen door Sven Kramer, directeur Duurzaamheid van Van Oord Dredging and Marine Contractors. “Wij hebben als maritiem bedrijf belang bij de verdere uitbouw van windenergie op zee. Die windparken en voorgestelde energie-eilanden leggen we graag aan”. Maar er is meer. Want Van Oord ziet de Noordzee vooral als broedplaats van innovaties.

En dat is interessant voor alle organisaties. Want voor projecten op de Noordzee is er geld beschikbaar, er is een urgentie en het is een speerpunt. Dus wie wil innoveren doet er verstandig aan om in te stappen en koers te zetten naar de open zee. Behouden vaart!

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →