Met Zero Shot Learning ontdekt jouw organisatie nieuwe patronen

Met Zero Shot Learning ontdekt jouw gemeente nieuwe patronen

Stel dat we jou een foto van een persoon laten zien en we vragen je om te bepalen of deze persoon recht heeft op een uitkering. Kan dat? Het klinkt misschien vergezocht maar dat is waar zero shot learning over kan gaan. De essentie is dat je enorme hoeveelheden data kunt verwerken en classificeren zonder dat je vantevoren al hebt nagedacht over alle mogelijke indelingen daarvan.

Nieuw vakgebied

Tijdens de Week van Databedrevenheid vertelt Prof dr Jaap van den Herik over de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van zero shot learning. Hij laat zien hoe je grote hoeveelheden data kunt classificeren zonder dat je een systeem vooraf al te grote beperkingen oplegt. Je laat het systeem gewoon voor jou werken en geeft ruimte om zelf nieuwe patronen of indelingen te vinden die je zelf vooraf niet had kunnen bedenken. Hoe werkt dat en wat kun jij ermee in jouw werk?

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →