47% gemeenten vindt collega’s niet zo databedreven

47% gemeenten vindt collega's niet zo databedreven

Bijna de helft van alle gemeenteambtenaren vindt zijn collega niet zo databedreven. Tegelijk zegt 88% dat databedreven essentieel is om het werk goed te kunnen uitvoeren.  Dat blijkt uit onderzoek van GemeentenNL onder 847 bestuurders, directeuren, managers en medewerkers van alle Nederlandse gemeenten.

Stelling: “Onze collega’s zijn meer databedreven dan wij vermoeden”

Stelling: "Onze collega's zijn meer databedreven dan wij vermoeden"

Digitaliseringskennis

Een voorwaarde om meer met data te doen is om kennis te hebben van digitalisering. Hoe staat het daarmee? Op de vraag “Hoe beschouw je jouw kennis over digitalisering?” antwoordt 29% dat deze goed is en 57% dat dit voldoende is. Een ruime meerderheid van 86% is dus overtuigd dat zij in voldoende mate over kennis van digitalisering beschikt. Eerder publiceerde GemeentenNL al dat gemeenten de komende jaren flink zullen investeren in kennis van data. Het beeld dat ontstaat is de overtuiging van eigen kunnen, de twijfel over de collega en de verhoogde investeringen om dit te compenseren.

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →