Schrijf mee aan het boek 17 Duurzame Ontwikkelingsinitiatieven

Schrijf mee aan het boek 17 Duurzame Ontwikkelingsinitiatieven

Nederland scoort relatief goed op het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Maar er is nog heel wat werk aan de winkel. In dit E-book onderzoeken we met elkaar hoe wij aandeel nemen in de nieuwe economie van ontwikkelingsdoelen, wat wij met elkaar verstaan onder de aangenomen duurzame doelen en tot welke mooie initiatieven dit al heeft geleid. Samen maken we het concreet en dichtbij. Schrijf je mee?

Aanleiding

Om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te halen moeten we op elkaar kunnen rekenen. Van ieder individu, professional tot overheden en bewoners. Iedereen is een schakel om de wereld in 2030 duurzamer en eerlijker te maken. Alle SDG’s hebben subdoelen die verband houden met het dagelijkse werk van overheden, bedrijven, instellingen en professionals. Specifiek in deze editie halen we 6 van de 17 belangrijke duurzame doelen naar voren en tonen we 17 praktijkvoorbeelden en initiatieven uit onze sector:

Doel 1: Betaalbare en duurzame energie
Doel 2: Waardig werk en economische groei
Doel 3: Duurzame steden en gemeenschappen
Doel 4: Verantwoorde consumptie en productie
Doel 5: Klimaatactie
Doel 6: Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Waarom deze 6?

Alle 17 SDG’s zijn belangrijke doelstellingen waar iedere organisatie en ieder individu in Nederland verantwoordelijk voor is . Maar voor ons zijn er op dit moment maar 6 het belangrijkst. Dat zijn die doelen waar we met elkaar de afgelopen 5 jaar mee bezig zijn geweest en waarvoor we in onze sector plannen maken voor de toekomst op weg naar 2030. Daarom komen die doelen als eerste aan bod, in een latere editie zullen we ook de andere doelen bespreken.

Hoe je mee kunt doen

Elk hoofdstuk in het e-book bestaat uit verschillende paragrafen. Daarin laten we voorbeelden zien van duurzame projecten of initiatieven. Op het gebied van wonen, energie, klimaat, inwoners, economie en partnerships. Heb jij een interessant inzicht, project of aanpak? Laat het dan weten en werk mee aan het e-book.

Je medewerking bestaat uit het aanleveren van een artikel of het beantwoorden van een aantal vragen voor een interview. Het kost je weinig tijd en je helpt er veel anderen mee. Want samen hebben we de meeste kennis. Heb je interesse om mee te doen aan de realisatie van het e-book? Stuur dan een e-mail naar Management Tribune en vermeld je relevante achtergrond en over welk onderwerp je iets kunt vertellen of schrijven.

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →