Overleef in de kantoorjungle, word weerbaar als een krijger

Overleven in de kantoorjungle

In de onze werkcultuur is de druk op werknemers hoog en laat het zijn sporen na in de vorm van stress, burn-out en toenemend ziekteverzuim. En dat zal niet snel veranderen. Want vandaag is het je manager, morgen is het die collega, of een lastige klant. Sterker leren staan wordt daarom steeds belangrijker. En over hoe je dat doet verschijnt binnenkort een boek van Caspar Gesthuizen

Kantoorkrijger

Het nieuwe boek Als een krijger in de kantoortuin combineert 25 jaar kennis van het Westerse bedrijfsleven met jarenlange ervaring in Oosterse vechtkunst. Deze nieuwe combinatie biedt een uiterst effectieve methode om jezelf te beschermen tegen de uitdagingen van de moderne werkcultuur. Want je bent geen krijger. Je werkt op een kantoor. En daar heb je te maken met onverwachte situaties en druk. En met een manager die op zondagavond een deadline appt. Je voelt de frustratie alweer opborrelen. Met de eeuwenoude inzichten uit de Oosterse vechtkunst maak jij jezelf bewezen weerbaar.

Als een krijger in de kantoortuin staat vol handvatten, praktische tips en oefeningen. Daarmee leer je hoe je als een ware samoerai, krijger, budo grootmeester innerlijke rust kunt bewaren, jezelf met beheersing en kracht op de mat kunt plaatsen en strategisch energie kunt gebruiken. Door in balans te blijven en je moment zorgvuldig te kiezen, leer je hoe je jouw kracht op een harmonieuze manier kunt inzetten, niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw omgeving.

Over de auteur

Drs. Caspar Gesthuizen (1972) is zelfstandig trainer in weerbaarheid, duurzame inzetbaarheid en teamontwikkeling. Hij heeft ruime ervaring in het bouwen en managen van internationale teams binnen marketing en heeft een achtergrond in oosterse vechtkunsten waaronder karate, aikido en Bujinkan ninjutsu.

Het boek Als een krijger in de kantoortuin verschijnt op 29 juni bij S2 Uitgevers

Over Redactie MT

De redactie van Management Tribune bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie MT →