Online training: Sociale innovatie

Online training Sociale innovatie

Onder sociale innovatie verstaan we de ontwikkeling van nieuwe strategieën, concepten, ideeën en organisatievormen die een oplossing bieden voor maatschappelijke problemen. Sociale innovatie is een opkomende trend en het is anders dan de traditionele technische innovatie, omdat we over mensen en samenwerken spreken en niet over machines of producten. De bedoeling van sociale innovatie is het aanpakken van problemen door het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten waarbij we de participatie van klanten bevorderen.

Wat je leert

Het uitgangspunt bij sociale innovatie is dat je de kennis en ervaring van alle medewerkers, klanten en stakeholders inzet om maatschappelijke problemen op een vernieuwende wijze op te lossen. Samen ben je in staat concrete verbeterpunten te bedenken voor bijvoorbeeld de toename van de zorg, betalingsproblematiek, financiering, klimaatverbetering of andere maatschappelijke uitdagingen. Na deze online training weet je hoe je sociale innovatie inzet en kun je concrete stappen zetten.


Prijs

€600,- exclusief btw

Locatie

Volg deze training live via je computer

Datum

16 september 2021


Programma

TIJD ONDERWERP
09.00Soorten innovatie: technologisch, sociaal, proces
09.15Sociale innovatie: inhoud, doel en betekenis
09.45Soorten problemen en oplossingen
10.00Aanpak en organisatorische voorwaarden
10.30Pauze
10.45Draagvlak creëren
11.15Praktijkcase
12.00Stappenplan
12.30Samenvatting, vragen en afsluiting

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor managers, teamleiders, coördinatoren en medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met innovatie, bedrijfsvoering, klanten of stakeholders. Bijvoorbeeld managers, strategen, beleidsadviseurs, directeuren, vakexperts, stafmanagers.


Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.