Digital Event 2021

event datastrategie

Het Digital Event 2021 gaat over jouw werk. Want dat verandert de komende jaren ingrijpend. En of je het nu wilt of niet je zult meer met robots moeten samenwerken, meer kunstmatige intelligentie gaan gebruiken en overspoeld worden met data. Sommige van jouw taken zul je overdragen aan machines en andere taken komen erbij. Want de digitale transformatie is de volgende fase ingegaan. Blijf niet aan de zijlijn staan, je moet meedoen.

De volgende fase in

In de eerste fase van de digitale transformatie waren we vooral bezig met de digitalisering van bestaande processen en systemen. Onze klanten konden digitaal een aanvraag indienen en we experimenteerden wat met datatoepassingen. Inmiddels merk je dat we in een volgende fase zitten.

In deze nieuwe fase veranderen onze businessmodellen en de manier waarop we ons werk doen:
- we hoeven de computer niet meer te vertellen wat deze moet doen, het is nu omgekeerd: de computer vraagt ons of het goed is wat hij doet
- onze chatbots worden steeds slimmer in het beantwoorden van vragen van burgers
- we werken met splinternieuwe dashboards die ons elk moment vertellen hoe we ervoor staan en die ons nieuwe beleidsmaatregelen voorstellen
- om ons heen ontstaan nieuwe vormen van werken, wonen en mobiliteit
- er zijn steeds meer platformen waar slimme computers burgers helpen om zaken onderling te regelen zonder dat onze hulp nog nodig is

Je zit al middenin de volgende fase van de digitale transformatie. Jouw werk verandert snel en jij moet nu ook veranderen. Want jij bent degene die de computer moet vertellen wat deze wel of niet mag doen en je moet de controle daarop organiseren. Kun je dat al? Wil je dat al? Mag je dat al

Datum en plaats

Dinsdag 18 mei 2021

Het Digital Event 2021 is een hybride event, met 30 deelnemers in onze studio en tot 300 deelnemers online.

Prijs

€600,- exclusief BTW. Prijs is inclusief deelname, documentatie, presentaties en downloads

Wat je kunt verwachten

Dit event besteedt aandacht aan:
- de gevolgen van de belangrijkste digitale ontwikkelingen voor jouw werk
- hoe je de hele organisatie betrekt bij de stap vooruit
- de visie vanuit de wetenschap op de relatie tussen mens en digitale technologie
- bewezen praktische modellen en technieken voor het omgaan met de toenemende hoeveelheid data
- wat er op je afkomt, hoe je daarop kunt reageren en hoe je anderen meekrijgt in verandering

Wat het jou oplevert

Na afloop van dit event weet je hoe jouw werk verandert en welke invloed je daar zelf op hebt. Je weet wat je volgende stap moet worden en hoe je daarbij de rest van de organisatie meekrijgt. Ook beschik je over praktische instrumenten en tips waarmee je direct aan de slag kunt.

OCHTENDPROGRAMMA - de visie

TIJD ONDERWERP
OPENING EN WELKOM - door Lykle de Vries
Moderator Lykle geeft zijn toelichting op programma, techniek, vragen en deelt zijn visie op het thema. Ook deelt hij de belangrijkste resultaten van het onderzoek dat we onder alle deelnemers houden.
TRENDS - De Digitale Storm - door Evert-Jan Mulder van Red Plume
De digitale transformatie is in volle gang. Bestuurders en managers in onze sector die denken dat dit aan hun deur voorbij gaat zullen bedrogen uitkomen. Ervaar wat de verschillen zijn tussen de hedendaagse digitale transformatie en de digitalisering en automatisering van de afgelopen decennia. En leer hoe jouw organisatie zich kan voorbereiden op de nieuwe digitale toekomst.
UIT DE PRAKTIJK - Wat medewerkers beweegt - door Lonneke Koenders, manager HRM bij Woonzorg Nederland
Mensen zijn de belangrijkste schakel bij verandering. We behandelen twee modellen voor de digitale transformatie die echt werken in de praktijk. Zowel voor Woonzorg als voor organisaties zoals ABN Amro en jouw eigen organisatie. Laat de belangen van medewerker en organisatie voortaan synchroon lopen.
VISIE - De nieuwe relatie mens-robot - door Prof. Dr. Jenny van Doorn van Rijksuniversiteit Groningen
Professor Van Doorn onderzoekt de relatie tussen mens en robot. Volgens Van Doorn zijn robots hard nodig omdat er te weinig mensen zijn om al het werk te doen. Omdat ook jij in je werk met robots zult samenwerken is het belangrijk om te weten hoe je deze aanstuurt. Maar wie is de baas: mens of robot? En hoe kun je vandaag al robots instrueren om morgen enkele taken van jou over te nemen?
SAMENVATTING en DISCUSSIE
Onder leiding van moderator Lykle de Vries halen we het net op. Wat hebben we geleerd en welke vragen willen we nog stellen? Vertel ook je eigen verhaal als je dat wilt en profiteer van de tips die je van anderen krijgt.
LUNCHPAUZE, CONTACT & DOWNLOADS
Tijdens de pauze blijven de 3 sprekers aanwezig zodat je ze 1-op-1 vragen kunt stellen over de stap die jij wilt zetten in de digitale transformatie. Ook kun je de presentaties, onderzoeken en relevante papers downloaden.

MIDDAGPROGRAMMA - de workshops

TIJD ONDERWERP
WELKOM EN UITLEG
We leggen uit hoe je mee kunt doen aan het programma en wat het je oplevert. Je krijgt gelijk een aantal hand-outs, checklists, onderzoeken en voorbeeldplannen als download aangeboden.
WORKSHOPS - Kies de workshop die bij jou past
1. WORKSHOP: DIGITALE TRANSFORMATIE VAN GEMEENTE AMSTELVEEN door programmamanager René Buitenhuis
Breng eerst de basis op orde en haal de positieve energie omhoog. Dat is de manier waarop René ruim 100 projecten leidt binnen de digitale transformatie van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer. Hoe doet hij dat en wat kun je hiervan leren? Leer de valkuilen en voorwaarden voor succes kennen aan de hand van vier concrete bouwstenen.
2. WORKSHOP DRAAGVLAK VOOR VERANDERING door Angéla Tromer van TromerTrain
Als je oprechte belangstelling hebt voor wat anderen belangrijk vinden dan lukt het om ze mee te krijgen in jouw verhaal. Dat geldt ook voor digitale veranderingen en al helemaal als je elkaar niet elke dag meer op kantoor ziet. Buig digitale angst om naar acceptatie van veranderingen en verbondenheid. Leer hoe je anderen meekrijgt in verandering.
3. WORKSHOP DATASTRATEGIE door Renee Musch van MvR
De werkgroep Datastrategie heeft een jaar lang geïnventariseerd welke datastrategie bij welk type organisatie past. Tijdens een interactieve workshop geeft zij daar een overzicht van, werkt de strategieën kort uit en benoemt de criteria op basis waarvan de keuzes zijn gemaakt. Heb jij ook te maken met steeds meer data in jouw werk? Kies dan welke strategie het beste bij jou past.
4. WORKSHOP MAATSCHAPPELIJKE DATA door Luc Wolfs van PWCo
De werkgroep Maatschappelijke Data heeft onderzocht wat data betekent voor de toekomst van jouw organisatie en welke invloed data heeft op je maatschappelijke bijdrage. Zij presenteert en bediscussieert 4 scenario’s, geeft de mate van waarschijnlijkheid aan en werkt elk scenario uit.
AFSLUITING EN START NIEUWE WERKGROEPEN
We vatten de inhoud van de workshops samen en bespreken wat hebben bereikt. Daarna heten we de deelnemers aan de nieuwe werkgroepen welkom. Tenslotte kijken we vast vooruit naar het komende jaar.

Hybride event

Het Digital Event 2021 is dit jaar een hybride event. Dit betekent dat we maximaal 30 deelnemers in onze studio ontvangen en tot 300 deelnemers online. Zo kun je ook virtueel aanschuiven bij werkgroepen, meedoen aan workshops, e-books en presentaties downloaden, advies vragen aan de sprekers en contact leggen met collega’s uit het hele land.

Zij doen ook mee

Heb jij te maken met digitalisering, data, beleid, organisatie of de strategie van je organisatie? Of wil je gewoon meer weten over dit onderwerp? Ontmoet:

- managers, directeuren, bestuurders, CEO's
- beleidsadviseurs, strategen, communicatieadviseurs, marketeers
- hoofden informatisering, hoofden ict, adviseurs, projectleiders, personeelszaken
- managers en medewerkers van publieke en private organisaties zoals ministeries, multinationals, regionale overheden, kennisinstituten, onderwijs en markt

Meld je aan

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.