DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID (online)

Werkgroep De Kracht van Kwetsbaarheid

Kwetsbaren zijn geen probleem, maar een kans

Jouw werk neemt toe en wordt complexer omdat er steeds meer kwetsbare personen zijn. Om te voorkomen dat dit probleem groter wordt, moet je het van een andere kant bekijken. Want kwetsbaren zijn een kans om jouw werkdruk te verlagen en organisaties beter te maken. Bezoek dit online event dat alweer voor de derde keer plaatsvindt en leer van anderen hoe je dit aanpakt.

Draai het om

Door het probleem van kwetsbare personen om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en wordt jouw werk leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die kwetsbaren kunnen kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met kwetsbaren om de veiligheid rondom je organisatie te verbeteren. De praktijk toont aan dat dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.


Datum

27 oktober 2020

Deelnemers

Maximaal 100 personen

Locatie

Volg deze training live via je computer, tablet of smartphone

Prijs

€595,- exclusief BTW


Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie.


Ochtendprogramma en sprekers

TIJD ONDERWERP
09.30OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter is Fadime Örgü, zij is voormalig Tweede Kamerlid en tegenwoordig adviseur en toezichthouder. Fadime geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt haar visie op het thema.
09.40Officiële opening met videoboodschap
09.45TRENDS EN VISIE door Hamit Karakus, algemeen directeur van Platform 31
Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en een blik op de toekomst. Na de presentatie volgt een interview door Fadime en kunnen deelnemers meedoen aan het gesprek.
10.15KWETSBAARHEID ALS KANS IN DE WIJK door Ronald Simons, directeur Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels
Ronald spreekt over het verbinden van kwetsbaarheid en kracht. Hoe vergroot je het eigenaarschap van mensen in de wijk? Dit kan met minimale professionele inzet. Fadime stelt Ronald een aantal indringende vragen en gezamenlijk maken we de vertaling naar de praktijk.
10.45PAUZE
11.15KEYNOTE SPREKER is Prof dr Jeannette Waegemakers Schiff, University of Calgary
Onderzoek toont aan dat de meerderheid van de eerstelijnswerkers kampt met burnout, stress of PTSS. Zij staan vooraan bij het helpen van kwetsbare personen. Maar wie is er dan eigenlijk kwetsbaar: de vrager of de aanbieder? Een overzicht van theorie, visie, onderzoek en praktische aanbevelingen.
12.00SAMENVATTING EN DISCUSSIE

Pauze

TIJD ONDERWERP
12.30LUNCHPAUZE
Tijdens de pauze kun je natuurlijk iets anders gaan doen, maar je kunt ook kijken naar eerder opgenomen video’s en interviews over het thema van vandaag.

Middagprogramma en sprekers

TIJD ONDERWERP
13.30RESULTATEN WERKGROEP door Kim Oude Luttikhuis, strategisch adviseur wonen en zorg bij Gemeente Berkelland
De werkgroep bespreekt haar nieuwe integrale aanpak die van de toename van kwetsbare personen een kans maakt in plaats van een probleem.
14.15CASE BESPREKING door Ferry Nekkers, country manager iLOQ
Hoe zorg je dat mensen zich thuis veilig voelen? Discussieer mee naar aanleiding van cases uit de praktijk over veilig wonen. Maak kennis met innovaties waarmee je beveiliging eenvoudig kunt realiseren.
15.00VRIJE DISCUSSIE EN BRAINSTORM
Aan de hand van vooraf toegestuurde vragen, stellingen en praktijkervaringen leidt Fadime het gesprek over wat we geleerd hebben en hoe we nu verder gaan.
15.30AFSLUITING
Samenvatting, vervolg en virtuele toast

Zij nemen ook deel

Heb jij te maken met kwetsbare doelgroepen, leefbaarheid, veiligheid, zorg binnen jouw organisatie? Of wil je gewoon meer weten over hoe je van een maatschappelijk probleem een kans maakt? Ontmoet:

  • de andere leden van Management Tribune
  • managers, teamleiders en afdelingshoofden
  • beleidsadviseurs van landelijke en lokale overheden, uitvoeringsorganisaties, bedrijven, kennisinstituten en zorg
  • bestuurders, directie en toezichthouders
  • coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
  • wetenschappers, adviseurs en marktpartijen met kennis van het thema

Meld je aan

Ben jij of is jouw organisatie lid van Management Tribune? Dan kun je gratis deelnemen. Nog geen lid? In dat geval betaal je voor eenmalige toegang.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.