Weer zin en weerzin in je werk

Weer zin en weerzin in je werk

Teveel over je werk praten zou niet goed zijn, zo is de algemene mores in Nederland. Waarom eigenlijk? Werk maakt onder andere wie je bent, je besteedt er veel tijd aan en als het goed is ga je op je werk om met veel interessante mensen. En soms ook niet. Met die gedachte schreef Frida Boeke een verzameling korte verhalen die zij bundelt in haar boek De tijd van je leven.

Inhoud

“De tijd van je leven” van Frida Boeke verkent de zin en onzin van ons werk. Het boek is een verzameling persoonlijke verhalen en reflecties op hoe werk onze identiteit, relaties en levenskeuzes beïnvloedt. De auteur beschouwt werk niet alleen als een noodzaak of een middel om geld te verdienen, maar ook als een belangrijke factor die bijdraagt aan ons gevoel van eigenwaarde en maatschappelijke bijdrage. Boeke duikt in persoonlijke anekdotes en filosofische overwegingen over de impact van werk op ons dagelijks leven en hoe dit ons geluk en welzijn beïnvloedt. Het boek behandelt thema’s zoals de zoektocht naar zinvol werk, de uitdagingen van work-life balance en de invloed van de maatschappelijke perceptie op werk.

Oordeel

“De tijd van je leven” is een verfrissend boek dat uitdaagt om traditionele opvattingen over werk te heroverwegen. Boeke’s schrijfstijl is betrokken en toegankelijk, waardoor de complexe thema’s rond werk en identiteit helder worden gepresenteerd. Echter, de diversiteit in verhalen en perspectieven kan soms overweldigend zijn, waardoor de lezer moeite kan hebben om een coherent beeld te vormen. Desondanks slaagt de auteur erin om zowel introspectief als informatief te zijn, waardoor het een waardevolle lezing is voor iedereen die geïnteresseerd is in de bredere sociale en persoonlijke implicaties van werk.

Wat je eraan hebt

Na het lezen van De tijd van je leven.:

  1. beschik je over mee inzichten die je aanmoedigen om je eigen werkervaringen te evalueren en na te denken over wat werk voor jou persoonlijk betekent.
  2. ben je bewuster van hoe cultuur en samenleving onze werkidentiteit vormen en welke invloed dit heeft op je leven.
  3. heb je praktische adviezen over hoe je werk kunt benaderen om persoonlijke en professionele voldoening te vergroten.
  4. vind je inspiratie als je zoekt naar een balans tussen werk en privéleven of een zinvollere invulling van je carrière.

Het boek De tijd van je leven is een uitgave van Atlas Contact en is daar ook te bestellen.

tijd van je leven

Over Tino Meijn

Tino is oprichter van Management Tribune, het meest belezen platform dat van managers betrokken leiders maakt. Hij is daarnaast eigenaar van PublicNL en in zijn vrije tijd actief actief bij ondernemersverenigingen en lokale media.

Bekijk alle berichten van Tino Meijn →