Verkoop jezelf en wees succesvol

Verkoop jezelf en wees succesvol

Er is maar één persoon die alles kan verkopen wat jij leuk vindt. En dat ben jezelf. Want hoe meer jezelf betrokken bent en hoe meer het om jou draait des te succesvoller kun je worden in de verkoop. Dat is het betoog van marketingexpert Erwin Wijman in zijn boek vol met praktische tips.

Inhoud

In zijn boek Wat je verkoopt ben je zelf behandelt Wijman alle aspecten die komen kijken bij het bekendmaken van je organisatie en de verkoop van je producten. En dat doet hij aan de hand van zeer tastbare beschrijvingen, tips en voorbeelden. En telkens gaat het daarbij om je eigen rol. Dus niets over dure reclamecampagnes, maar bijvoorbeeld wel veel over de relatie aangaan met je klant. Want daar zit de sleutel tot je succes: doen waar jij enthousiast over bent en klanten zoeken die daarbij passen. Daarna is het een kwestie van het enthousiasme behouden, de beste offertes sturen en de relatie goed houden.

Oordeel

Dat verkopen om de persoon draait is algemeen bekend, maar wat Wijman toevoegt is dat hij het heel persoonlijk en behapbaar maakt. Iedereen kan verkopen. Als je maar bereid bent om jezelf voorop te stellen en datgene te doen waar jijzelf goed in bent of enthousiast van wordt, want alleen dan lukt het. Als je dat leest dan denk je waarschijnlijk dat dit volstrekt logisch is, maar de vraag is dan waarom zoveel ondernemers nog zo moeilijk doen en zo formeel reageren op alles wat met een klant te maken heeft. Wijman laat zien dat jij een belangrijk persoon bent en dat de klant dat ook is, maar je bent altijd wie je bent en dat is juist je kracht. In die zin is het boek een aanrader voor iedereen die meer uit zijn bedrijf wil halen of meer wil klanten wil.

De tips vliegen je om de oren en het is daarom een echt bewaarboek voor die momenten dat je jezelf afvraagt hoe je ook alweer verder kunt komen. Tussen alle tips staan er altijd wel een paar die je verder helpen. Of het nu gaat om een lastige situatie of het lanceren van een nieuw product, Wijman heeft er een tip voor.

Wat je eraan hebt

Na het lezen van Wat je verkoopt ben je zelf:

  • weet je waarom je jezelf op 1 moet zetten
  • zul je meer en leukere klanten werven
  • bespaar je veel geld door meer zelf te doen en minder te adverteren
  • voer je betere gesprekken met de klanten en mensen waar je om geeft

Het boek Wat je verkoopt ben je zelf is een uitgave van Haystack en is daar ook te bestellen.

Over Tino Meijn

Tino is oprichter van Management Tribune, het meest belezen platform dat van managers betrokken leiders maakt. Hij is daarnaast eigenaar van PublicNL en in zijn vrije tijd actief actief bij ondernemersverenigingen en lokale media.

Bekijk alle berichten van Tino Meijn →