Van middelmaat naar perfectie op LinkedIn

Van middelmaat naar perfectie op LinkedIn

Op het meestgebruikte zakelijke netwerk LinkedIn kun je maar beter je best doen. Het is niet zo dat je even een tekstje neerpent en vervolgens kunt wachten op duizenden volgers die in volledige adoratie hun duim omhoog steken. Dat daar iets meer voor nodig is, weet je waarschijnlijk al maar wat is dan precies nodig. Oftewel, hoe zet je LinkedIn echt succesvol in? Daarover schreven Ina Boer en Franck Fieleman hun tweede herziene edititie van het boek De perfecte post op LinkedIn.

Inhoud

In hun boek behandelen de auteurs eerst de voorbereidingen voordat je aan de slag gaat. Weet wat je doet, lijkt hun advies. Met hoofdstukken over hoe je je strategie ontwikkelt, hoe je je gedraagt en hoe je zorgt dat je gezien wordt is de basis gelegd. Vervolgens behandelen zij wat je kunt en moet doen. Daarbij leggen ze ook de verschillende vormen van bijdragen uit zoals blogposts, video’s en infographics en zij leggen daarbij uit wanneer je wat kunt inzetten en hoe je deze content makkelijk zelf creëert. Tot slot is er voor mensen met iets minder creatieve gedachten een heel deel dat verschillende invalshoeken behandelt en als het ware al kant en klare posts oplevert die je zo kunt gebruiken.

Oordeel

Je zou wensen dat iedereen die actief is op LinkedIn dit boek als verplicht toelatingsexamen moet lezen, net zoals bij het behalen van het rijbewijs. Het zou voor interessantere en effectievere bijdragen zorgen en het netwerk nog beter maken. Het is een praktische handleiding met tal van voorbeelden waardoor je achteraf, ook als je al een ervaren gebruiker bent, beseft welke mogelijkheden je nog meer hebt en hoe eenvoudig het eigenlijk is als je maar de discipline kunt opbrengen om te blijven nadenken en om de juiste vorm, inhoud en contacten te kiezen. Daarmee is het boek voor zowel de beginner als de ervaren LinkedInner het beste naslagwerk of opfrisser die momenteel beschikbaar is.

Wat je eraan hebt

Na het lezen van De perfecte post op LinkedIn:

  1. weet je hoe je effectief kunt zijn op LinkedIn
  2. ken je de mechanismes die ervoor zorgen dat je gezien wordt
  3. heb je de bouwstenen voor een aanpak inclusief veel praktische voorbeelden
  4. maak je het voor jezelf belangrijk, makkelijk en leuk in het grootste online zakelijke netwerk dat je kent

Het boek De perfecte post op LinkedIn is een uitgave van Van Duuren Management en is daar ook te bestellen.

De perfecte post op LinkedIn

Over Tino Meijn

Tino is oprichter van Management Tribune, het meest belezen platform dat van managers betrokken leiders maakt. Hij is daarnaast eigenaar van PublicNL en in zijn vrije tijd actief actief bij ondernemersverenigingen en lokale media.

Bekijk alle berichten van Tino Meijn →