Gelezen: Macht aan de aardige mens

Gelezen: Macht aan de aardige mens

Ook jij zou willen dat je collega’s vol bewondering al je ideeën omarmen. De werkelijkheid is echter iets weerbarstiger. Want ondanks dat je het beste voorstel op tafel legt kiest de groep regelmatig toch voor een andere richting. Of soms komt je idee niet eens op de agenda. En weet je wat? Dat ligt niet aan jouw idee, maar aan de manier waarop je het brengt. Pacelle van Goethem legt in haar nieuwe boek Macht aan de aardige mens uit hoe je meer overtuigingskracht krijgt,

Inhoud

In haar boek legt Van Goethem uit welke strategieën je kunt kiezen om overtuigender over te komen. Bovendien legt ze uit dat je vaak een combinatie van deze strategieën nodig hebt om je doel te bereiken. Het aardige is dat het heel herkenbaar is en dat we allemaal deze strategieën eigenlijk al kennen. We passen ze alleen nog te weinig toe.

Van Goethem onderkent de volgende drie strategieën:

  1. wees een autoriteit
  2. stel je op als vriend
  3. wees een voorbeeld

Bij elke aanpak geeft zij praktische tips en ze geeft veel voorbeelden van krachtige overtuigers. Zo citeert zij Barack Obama, Margaret Thatcher, Steve Jobs en diverse anderen die veelal afkomstig zijn uit het Engelse taalgebied. Want daar zitten inderdaad vaak de beste sprekers en overtuigers waar we het meest van kunnen leren.

Oordeel

Het is een lekker leesboek van 90 pagina’s dat je in anderhalf uur uit hebt. Praktisch en vlot geschreven. Je hebt het idee dat je naast Van Goethem op de bank zit en dat zij even uitlegt hoe je overtuigender over kunt komen. En dat doet ze uitstekend. Dit is een goed voorbeeld dat een boek niet uit 400 pagina’s hoeft te bestaan om toch van grote waarde te zijn. Doordat Van Goethem je op een praktische manier uitlegt wat jijzelf kunt doen vertaalt zij op een slimme manier de kennis vanuit de wetenschap naar de dagelijkse werkvloer. Het boek is dan ook een aanrader dat bij iedere manager in de boekenkast of op de e-reader hoort te staan.

Wat je eraan hebt

Het boek Macht aan de aardige mens levert je het volgende op:

  1. inzicht in wat overtuigen nu eigenlijk is
  2. praktische strategieën om zelf overtuigender te worden
  3. begrip van wat er in de hersenen van jouzelf en van de ander gebeurt in een gesprek of tijdens een presentatie
  4. tips voor welke lichaamstaal je moet gebruiken in welke situatie

Het boek Macht aan de aardige mens van Pacelle van Goethem is een uitgave van Business Contact en is daar ook te bestellen.

Gelezen: Macht aan de aardige mens

Over Tino Meijn

Tino is oprichter van Management Tribune, het meest belezen platform dat van managers betrokken leiders maakt. Hij is daarnaast eigenaar van PublicNL en in zijn vrije tijd actief actief bij ondernemersverenigingen en lokale media.

Bekijk alle berichten van Tino Meijn →