Geinig, zo maak je carrière

Geinig, zo maak je carrière

Dat humor belangrijk is in het zakelijke verkeer voelde je misschien al wel aan, maar je wist nog niet hoe je dit effectief kunt inzetten. Vanaf nu kan dat wel. In zijn boek Zo word je grappig legt jurist en bedrijfseconoom Marc Gulikers je precies uit hoe je humor inzet en de juiste grap op het juiste moment kunt zetten. Je wordt er een leuker mens van en oogst meer waardering.

Inhoud

In zijn boek schetst Gulikers de techniek achter humor en de manier waarop je een betoog opbouwt dat op z’n minst tot een glimlach maar meestal tot een bulderende zaal of groep leidt. Het is namelijk niet zo dat sommigen geboren zijn met een gevoel voor humor en anderen niet. Het is iets dat je kunt leren door een paar eenvoudige praktische stappen te volgen.

Het ontwikkelen van je leuke verhaal begint met het vrij associeren over het onderwerp waar je het over wilt hebben. Dat is altijd de basis. Vandaaruit kies je stapsgewijs je invalshoek en vorm. Door de negen stappen van Gulikers te volgen heb je binnen no-time een humorvol betoog dat luisteraars aan je lippen zal laten hangen.

Oordeel

Het boek Zo word je grappig is een lekker luchtig leesboek met een serieuze inhoud. En de vele praktijkvoorbeelden maken het tot een boek dat je telkens weer een glimlach bezorgt. Het boek helpt je om door anderen gezien te worden als een leuker mens. En het helpt je om na te denken over de boodschap die jij hebt. Dat alleen al maakt het boek de moeite waard. Want als je het onderwerp “humor” vervangt door bijvoorbeeld “deskundig”, “serieus” of “sportief” kun je nog steeds de techniek gebruiken die Gulikers aandraagt. Een goed verhaal is altijd belangrijk in je carrière, of je nu wel of niet een begenadigd spreker bent.

Wat je eraan hebt

Na het lezen van Zo word je grappig:

  • weet je hoe je een humorvol verhaal bedenkt en vertelt
  • kun je de techniek achter een goed verhaal doorgronden en inzetten
  • begrijp je wat humor kan betekenen voor jouw carrière

Het boek Zo word je grappig is een uitgave van Haystack en is daar ook te bestellen.

Zo word je grappig

Over Tino Meijn

Tino is oprichter van Management Tribune, het meest belezen platform dat van managers betrokken leiders maakt. Hij is daarnaast eigenaar van PublicNL en in zijn vrije tijd actief actief bij ondernemersverenigingen en lokale media.

Bekijk alle berichten van Tino Meijn →